Over Social Mee

Ik ben Esmee Otter, de eigenaar van Social mee. Social Mee is gevestigd in Enkhuizen in West-Friesland. Zoek je een social media manager in West-Friesland? Neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek!

Passie voor social media

Na mijn studie, Media Informatie en Communicatie aan de HvA, ben ik bij De Telegraaf aan de slag gegaan als social media redacteur. Ik beheerde hier de Facebook, LinkedIn, Instagram, Google+ en Snapchat accounts van De Telegraaf en liet het Instagram-account groeien met ruim 175.000 volgers in drie jaar.

Ik verzamelde nieuws op social media voor de nieuwsredactie, plaatste onze eigen nieuwsberichten op onze social mediakanalen, modereerde reacties, reageerde op inbox-berichten, analyseerde statistieken en verdiepte me in de laatste social media updates. Het social media landschap is erg beweeglijk en de spelregels veranderen constant, wat deze branch voor mij zo interessant maakt.

Naast diverse uitvoerende werkzaamheden gaf ik ook advies en maakte ik social media strategieën voor de social mediakanalen, zowel die van De Telegraaf als van andere redacties zoals DFT en Telesport. Ook hielp ik diverse projecten opzetten, waaronder ‘de Examenvloggers’. Zo groeide ik van social media redacteur uit tot social media manager en strateeg.

over Esmee Otter social media manager West-Friesland
Portret door: EnRICoPictures Fotografie

IJverig en enthousiast

Uitdaging in mijn werk is erg belangrijk voor me en op den duur wilde ik meer dan alleen de social media beheren. Gezien schrijven mijn grootste passie is ben ik mijn journalistieke vaardigheden gaan uitbreiden. Daar kreeg ik genoeg ruimte voor bij De Telegraaf. Ik heb honderden nieuwsartikelen geschreven voor de secties Opmerkelijk, Binnenland, Buitenland, Digitaal en Entertainment. Ook mocht ik verslag doen van diverse evenementen en heb ik krantenartikelen geschreven.

Uiteindelijk wilde ik verder doorgroeien in de wereld van social media. Het voelde alsof er meer te ontdekken was en dat was er zeker. Zo maakte ik de stap naar Social Media Marketeer bij Add Social / ipsis, waar ik alles over adverteren op social media leerde. Ook heb ik cursussen gevolgd voor Google Ads, Google Analytics en een cursus fotografie – één van mijn hobby’s.

Ik maakte contentkalenders, marketingstrategieën, content en advertenties voor Facebook, Instagram, Stories en LinkedIn, adviesrapporten en rapportages voor verschillende klanten: van een restaurant tot een fitnessketen en een installatiebedrijf. Ook heb ik geleerd templates te maken in Adobe Photoshop en ben ik nog beter geworden in Adobe Premiere Pro (software voor videobewerking). Ik heb mijzelf Adobe XD aangeleerd voor het ontwerpen van website prototypes.

Creatieve duizendpoot

Als ik twee woorden moest kiezen om mijzelf te beschrijven dan zou ik zeggen: creatieve duizendpoot. Ik leer graag nieuwe dingen en heb zo al vele kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Naast het creatieve aspect vind ik vrijheid ook erg belangrijk in mijn werk en daarom heb ik uiteindelijk besloten om voor mijzelf te beginnen. Ik maak de beste content wanneer ik daar zelf invulling aan kan geven en buiten het boekje kan treden. ‘Out of the box’-denken is dan ook een van mijn voornaamste capaciteiten.

Ik zet mij graag in om bedrijven te helpen groeien op het gebied van naamsbekendheid, reputatie, verkoopresultaten en bij het aantrekken van nieuw personeel en/of klanten.

Kijk hier voor al mijn diensten.

Meer over mij?

Indien je nog vragen hebt over mij en je hebt het antwoord niet kunnen vinden in bovenstaande tekst, neem dan gerust contact met mij op.

Je kunt me ook bereiken op LinkedIn, waar je meer leest over mijn werkverleden, mijn opleidingen en cursussen en mijn vaardigheden, inclusief certificaten. Tevens vind je hier informatie over mijn behaalde prestaties, inclusief online en offline publicaties, en aanbevelingen van personen die met mij gewerkt hebben.

Meer aandacht voor jouw bedrijf?

Wil je jouw bedrijf ook doen groeien en zie je een klik met mij? Neem contact met mij op via info@socialmee.nl!