Beeld is erg belangrijk op social media. Daarom wil ik je graag enkele gouden tips meegeven voor programma’s die je gratis kunt gebruiken om je foto’s te bewerken, te beginnen met gratis Photoshop!

Photopea

Er zijn vele verschillende programma’s die je kunt inzetten voor beeldbewerking. De belangrijkste die ik je mee wil geven is Photopea, dit wordt ook wel de kloon van Photoshop genoemd.

Om deze gratis Photoshop te gebruiken heb je geen account nodig. Je gaat simpelweg naar de website om te starten met je fotobewerking. Vervolgens kun je creatie opslaan als normale plaatjes, zoals .jpg, met doorzichtigheid, middels .png, en als .PSD-project. Met die laatste sla je eigenlijk gewoon je project op om deze op een later moment verder te kunnen bewerken!

photopea gratis photohop

Wanneer je een mooie foto hebt gemaakt die je wilt gebruiken op social media, maar je wilt bijvoorbeeld je logo erin verwerken of de belichting of kleuren aanpassen, dan kun je dit hiermee doen.

Het programma is, net als Photoshop, een klusje om onder de knie te krijgen. Gelukkig staan er diverse handleidingen op het internet. Voor wie al bekend is met Photoshop, is dit een eitje. Je zult mogelijk enkele functionaliteiten missen, maar voor wie graag gratis Photoshop wil gebruiken, is dit een mooie uitkomst.

Canva

Met Canva kun je onder andere professioneel uitziende coveromslagen en Verhalen (Stories) maken voor je social media. Je hoeft hier alleen een account voor aan te maken, bijvoorbeeld door via Facebook in te loggen.

Bij het starten van een ontwerp kun je kiezen uit allerlei formaten, wat erg handig is. Zo staat een Instagram-bericht al ingesteld op 1080 x 1080 pixels, het ideale formaat voor dat kanaal!

canva logo

Vervolgens kun je aan de slag met allerlei gratis templates, stockfoto’s, objecten en animaties. Ook kun je gemakkelijk tekst toevoegen, je eigen foto’s uploaden (die alleen voor jou zichtbaar zijn) en achtergronden aanpassen.

Je kunt er zelfs een boekenkaft mee ontwerpen, zoals ik heb gedaan:

boek guardians esmee otter
Aan de slag!

Met de gratis Photoshop en met Canva kun jij professioneel uitziende berichten maken voor jouw sociale media. Veel succes!

Wil je dit graag uit handen geven, om tijd te besparen, aan iemand met een enorme hoeveelheid kennis en expertise? Neem contact met mij op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.