In een drukke en digitale wereld, waarin steeds meer dingen om onze aandacht vragen, is de waarde van beeld enorm gestegen. Zoals ze zeggen: één foto zegt meer dan duizend woorden.

Beeld is beter te onthouden

Beeld social media content

Als mens zijn we visueel ingesteld. We onthouden meer informatie als dit gepaard gaat met een (relevante) plaatje.

Wanneer iemand iets hoort, weet hij of zij hier na drie dagen nog maar 10% van. Als aan diezelfde informatie een plaatje wordt toegevoegd, dan weet hij of zij nog 65% van de informatie na drie dagen. Dit wordt ook wel het Picture Superiority Effect genoemd.

Deze informatie is handig om in je hoofd te houden bij het maken van content voor jouw social mediakanalen. Een groot deel van social media marketing is dan ook inspelen op psychologie!

Maar liefst de helft van onze hersenen zijn gericht op visuele verwerking.

Complexe materie wordt een stuk begrijpelijker wanneer dit (deels) uitgedrukt wordt in beeld. Uit onderzoekt blijkt dat mensen, bij een combinatie van tekst en beeld, dingen voor 323% beter begrijpen dan wanneer het alleen met tekst wordt uitgelegd.

Interactie

Berichten op social media, die visuele content bevatten, krijgen veel meer interactie dan berichten met alleen tekst. Zo krijgt een tweet met een foto 150% meer retweets en een Facebook-post met foto 2,3 keer meer interactie. Het platform Instagram draait geheel om visuele content.

Wanneer gezichten te zien zijn op deze foto’s, denk bijvoorbeeld aan selfies, dan scoren de berichten nóg beter.

Bewegend beeld doet het vooral ook goed op social media: vier keer zoveel mensen kijken liever een video van een product dan dat ze erover lezen. Millennials zijn helemaal moeilijk te bereiken met alleen tekst: 74% van deze doelgroep vindt video’s nuttig bij online winkelen en 60% kijkt liever een video bij het lezen van een nieuwsbrief.

Woord in combinatie met beeld is dus een gouden combinatie.

Jouw social media overlaten aan een expert? Ik verhoog jouw websiteverkeer en/of verkopen met gemiddeld 20%!

Neem nu contact met mij op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.